5° Powerman Winterduathlon Kasterlee 17-12-2006

 

Alle info vindt U op www.winterduathlonkasterlee.be, zie voor updates het onderstaande persbericht.

Er kwamen 182 atleten opdagen voor deze hel. Zoals het op zaterdag en de voorgaande weken hard had geregend zal er wel voor een stuk tussen gezeten hebben. Sebastien Sottiaux, winnaar van verleden jaar was nog niet hersteld van een hardnekkige bursitis aan de hiel, opgelopen na Zofingen.

De wedstrijd was live te volgen op http://www.3athlon.be.

Bij het eerste lopen zagen we een kleine afscheiding van Roel Pauwels die de wisseltent bereikte na 48:28 een minuut later gevolgd door Koen Maris en Olivier Fumiere. Wim Dewaele kwam echter ten val na het verlaten van de fietsstalling en zou later met een gekneusde knie die te veel pijn deed moeten opgeven. Roel Pauwels, Koen Maris, Dirk Verleyen en nog vele andere atleten zouden tijdens het fietsen de strijd staken. Mede misschien door de manier waarop Bart Van De Water hen fantastisch sterk voorbij fietste met rondes van rond 1u4' en na ronde 3 had hij reeds meer dan 9'40" voorsprong op een sterk teruggekomen Ludwig Willems.

Dank zij zijn enorme fietsprestatie "verpulverde" Bart het wedstrijdrecord met bijna 4 minuten....Benny Coopmans volgde op de derde stek, hij zou in het tweede lopen na één ronde, door het terugvallen van Ludwig , nog oprukken naar een tweede plaats achter de ongenaakbare Bart Van de Water maar op het laatst werd hij nog voorbijgesneld door Jef Vranckx. Benny blokkeerde volledig en kon nauwelijks nog gaan bij het betreden van de sporthal. Dit was Benny's vierde deelname en telkens haalde hij een derde plaats, je moet het maar doen. Een ontketende Filip Parein werd knap 4 na een fenomenale 2° run.

Bij de dames liep Dupont Anne-Marie een uitstekende eerste run maar bij het fietsen zette Griffioen Allieke uit Nederland haar minuut achterstand snel om in een half uur voorsprong, tijdens de 2° run knabbelde Anne-Marie wel weer wat van haar achterstand weg maar bedreigen kon ze Allieke niet meer. Katryn Cuypers, die aanvankelijk even in 2° positie liep bij de 2° run werd verdienstelijk derde.

De hel heeft zijn naam weer alle eer aan gedaan, 's morgens bitter koud bij het lopen om dan de atleten een enorm slijkerig parcours in het bos voor te schotelen met gelukkig in een mild zonnetje in de namiddag en dan voor de meeste atleten bij het vallen van de duisternis de hemelsluizen wagenwijd open te zetten met bakken water en flinke hagelstenen. 182 atleten waren er gestart, 154 bereikten de wisseltent met de fiets en slechts 140 atleten haalden uiteindelijk de meet. Noot: 7 atleten hebben tot nu toe alle 5 Powerman Helletochten tot een goed einde gebracht.

011_Kasterlee_Hel2006-12-17.jpg  022_Kasterlee_Hel2006-12-17.jpg  032_Kasterlee_Hel2006-12-17.jpg  047_Kasterlee_Hel2006-12-17.jpg  136_Kasterlee_Hel2006-12-17.jpg
De rest van de foto's vindt U hier (mocht een high-resolution foto willen geef 's een seintje) 't was weer erg donker
Veel meer foto's vindt U ook op http://www.3athlon.be.
Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers  Algemeen   Alfabetisch    Numeriek
  2. Uitslag Algemeen      In html
  3. Uitslag volgens reeksen heren - dames
  4. Podia

Pumpkin Trophy Wat is dat? Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moeten we de volgende 3 wedstrijden tot een goed einde brengen: Duathlon Kasterlee (24/9), Marathon Kasterlee (12/11) en Winterduathlon Kasterlee (17/12). De som van de eindtijden (1 seconde = 1 punt), nodig om te finishen in elk van de 3 wedstrijden, bepaalt de uitslag in dit regelmatigheidklassement. Diegene met het minste punten wint!

Stand van de Pumpkin Trophy na 2 manches

Eindstand van de Pumpkin Trophy na 3 manches John Van der Velde en Geudens Griet zijn de Pumpkin 2006 winnaars

Persbericht Laatste bericht van Powerjakke daemsjan@skynet.be

Programma
 
  06:00  Opening sporthal Duineneind en wedstrijdsecretariaat  Afhalen rugnummers 
  07:00  Opening wisselzone 
  07:30 Briefing atleten in sporthal  
  07:50 Verzameling aan de start 
  08:00  START 
  08:50  Eerste atleten beginnen aan fietsproef 
  13:30  Eerste atleten beginnen aan 2° loopproef
  15:00 Concert 'Just for fun'
  16:00  Aankomst 1° atleten 
  18:00 Concert 'Light Earth Jazz' 
  20:00  Aankomst laatste atleet 
  20:00  Prijsuitreiking

Uitslag 2005