Uitslag Open BK Winterduathlon van Waregem-Nieuwenhove 31-1-2004
De wedstrijd op St. Margriete had ondanks het heel slechte weer een goede bijval, 120 atleten ingeschreven waarvan er 104 de start namen en in totaal 86 deelnemers zouden het verzopen en modderige parcours tot het einde afleggen.
Het loopgedeelte werd sterk ingekort (van 3 naar 1,8 km) en het fietsen werd met 1 ronde verminderd waarbij er enkele heel slechte stukken werden vermeden.
Armand Vandersmissen kwam met een kleinde voorsprong de fietsstalling binnengelopen op korte voet gevolgd door Bart Verkaemer en Dirk Vermeieren. In het veld werd hij al snel bijgehaald door Wim Dewaele en Pieter Bracke. Rob Woestenbergh uit Vosselaar schoof al snel naar voor en kwam als eerste de fietsstalling binnen . Hij zou tijdens het tweede loopgedeelte niet meer bedreigd worden en won verdient. Wim Dewaele kon op het laatste Pieter loslopen en werd tweede en tevens als eerste gelicentieerde daarmee Belgisch kampioen. Ronny Demetter en Paul Embrechts maakten het podium kompleet.
Bij de dames werd Inge Vancauwenberghe Belgisch kampioene, Florence Crowet werd Tweede en Kathleen Sterckx maakte het podium kompleet.
Er was een discussie achteraf over de categorieŽn. Vroeger was het zo dat het seizoen liep tot eind maart en dat de categorieŽn aldus gehandhaafd bleven tot dan, de atleten hebben trouwens bijna allemaal nog geen nieuwe licentie en op hun licentie staat dus hun eigenlijke categorie. In de huidige reglementen staat dit nergens meer vermeld maar tevens staat er ook niet vermeld dat de regeling veranderd is. De uitslag ter plaatse was dus zo opgemaakt volgens het oude systeem. Natuurlijk zijn het juist die randgevallen die winnen of een podiumplaats behalen in hun "nieuwe" categorie als ze ervan uitgingen van hun geboortejaar.  Enfin vroeger had de winterduathlon zijn eigen reglementen en hadden we dat probleem niet. Een lacune die dus ergens een regeling moet vinden. De uitslag die nu op het net staat is met de nieuwe regeling ( bv. iemand geboren in 1964 is dus H40)
 
 07waregembk2004.jpg  21waregembk2004.jpg  24waregembk2004.jpg  28waregembk2004.jpg
Foto's vindt U  hier  (Wenst U een foto in hoge resolutie geef 's een seintje)
 
Uitslag BK Winter duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers Alfabetisch Numeriek
  2. Uitslag Algemeen
  3. Uitslag Podiums
De tussentijden zijn deels de mist in gegaan daar we een halfuur zonder stroom hebben gezeten en de batterijen van de Laptops houden het zo lang niet meer uit.
De uitslag met opgevers staat ook op de site van de BTF als U deze link volgt Waregem-Nieuwenhove
Verdere nieuws op hun site Waregem-Nieuwenhove