Uitslag 3 Powerman winterduathlon Kasterlee 19-12-2004

 

Er kwamen 143 atleten om 8 uur deze morgen aan de start voor deze superzware "helletocht" over15,2 km lopen, 105 km MTB en nogmaals 30,4 km lopen. De wedstrijd telde dit jaar mee in het Powerman circuit.  Na de regendagen van deze week lag het parcours terug in het bos er heel modderig bij maar door de wind en het heel zonnige weer droogde veel op in de namiddag en kon er flink doorgereden worden. 120 atleten bereikten de fietsstalling, een ongekend record voor Kasterlee.

Het wedstrijdverloop was dit jaar ongemeend spannend, Pschebizin Marc uit Duitsland verliet als eerste de fietsstalling na het eerste lopen van kortbij gevolgd door Pieter Bracke en Ian Ford uit Engeland. Tijdens het fietsen schoof Mountainbiker Nicolas Vermeulen vanuit 26 positie als een raket naar voor en hij zou de beste fietstijd neerzetten 4:16:04, zomaar eventjes 1040 sneller dan de nochtans ijzersterk fietsende plaatselijke atleet en latere winnaar Bart Van Ende. Bart Vande Water, winnaar van verleden jaar, werd weggeblazen tijdens het fietsen. Andere toppers zoals Niki Devolder, Filip Vermont, Pieter Bracke, Ian Ford moesten eveneens opgeven wegens ziekte of pech. Benny Coopmans schoof tijdens het fietsen netjes mee met een kopgroepje Zoals verwacht werd Nicolas Vermeulen voorbijgestormd door een rits atleten tijdens het 2 lopen, al vertrok hij met meer dan 10 minuten voorsprong op de latere winnaar Bart Van Ende. Hij zou even later opgeven. Bekijk toch later even het filpje die ik op de site zet hoe je een helling moet beklimmen (en een ander filmpje hoe je het niet moet doen). Benny zou tijdens het twee lopen een ijzersterke prestatie neerzetten (hij haalde 8 minuten op Bart in) en naar een derde plaats snellen.

Bij de dames won Anne Marie Dupont onbedreigd voor Gertrudis Geboers en Bruyninckx Myriam

De inrichters werden ook aangenaam verrast met het bezoek van wereldkampioenen Benny - en Joeri Vansteelant en Bart Wellens.

Alle info en het verslag vindt U later eveneens op www.winterduathlonkasterlee.be

 

006Kasterlee2004.jpg 063Kasterlee2004.jpg  089Kasterlee2004.jpg  099Kasterlee2004.jpg  103Kasterlee2004.jpg

 

De 200  foto's vindt U hier (mocht U een foto in grote resolutie willen geef 's een seintje) Ik ben dit jaar niet in het bos geraakt aangezien er een tafel met PC weggewaaid was en dit enig hersteld had gevraagd. wilt U een idee van de toestanden daar bekijk dan de foto's van verleden jaar even.

 

Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

  1. Deelnemers Alfabetisch   Numeriek
  2. Uitslag Algemeen
  3. Uitslag in html met ook de opgevers erbij (link naar de uitslag op de VTDL site)
  4. Uitslag podiumplaatsen
  5. Uitslag Enkel Lokale Deelnemers