Uitslagen  C- Shoppi Powerman Duatlon BK LD Hosingen 10-05-2015

Alle info op http://www.m2events.lu of de wedstrijddag zelf live via http://results.myvtdl.be. Leuk om nog 's na 4 jaar hier weer terug te zijn bij deze superaardige mensen. Trouwens een prachtig weertje (zonnig met 23C in de schaduw en nauwelijks wind) in een wonderschoon natuurpark van de Our, maar o zo lastig parcours met flink wat steile klim's. Voorafgaandelijk was er een Ladies Only Run over 5 km, met 150 lokale deelneemsters. Hier vieren ze Moederdag een week later, vandaar was er geen beletsel voor een talrijke opkomst. Van deze wedstrijd onthouden we de mooie vierde plaats van Lien Soete (ETZ).
De Powerman, tevens BK Long Distance wedstrijd had concurrentie van de Powerman van Denemarken en dat was te merken aan het deelnemersveld; onze Belgen met Pieter Rijnders als winnaar van verleden jaar Gelen Laurens en Seppe Odeyn, waren favoriet. Ware het niet dat er een ongenaakbare Fransman, Gal Le Bellec met de overwinning ging lopen, dan zou het podium volledig Belgisch geweest zijn. Het wedstrijdverloop bij de mannen was bij het eerste lopen gelijkopgaand; met zijn vijven kwamen ze samen de fietsstalling uit maar in de lange rechte beklimmingen reed Gal, als ex-renner en wereldkampioen, de een na de andere uit de wielen en liepen de verschillen hoog op. "Machien" Seppe Odeyn hield langst van al stand en moest slechts 1'15 toegeven na het fietsen op de Fransman. Glenn Laurens kwam als derde de fietsstalling binnen op ruime achterstand en zei achteraf dat hij te licht was om na de lange hellingen mee te kunnen optrekken met de leiders. Pieter Rijnders had een mindere dag, verstaanbaar zo kort na zijn ongeval dat hem enige tijd trainen belette, maar hij begon toch als vierde aan de afsluitende 10 km lopen en kwam, met de beste 2 looptijd, nog sterk opzetten. Revelatie van de dag was nieuwbakken ETZ atleet Diego Van Looy; in notabene zijn eerste duatlon ooit kaapte deze "rookie" zomaar de vijfde plaats weg en gaf hij een stevig visitekaartje af. Als man van het lange werk stak hij achteraf ook zijn ambitie voor een selectie voor Zofingen dit jaar niet onder stoelen of banken. Wordt ongetwijfeld vervolgd... De posities bleven dus ongewijzigd en Seppe Odeyn mag zich een jaar Belgisch Kampioen Lange Afstand Duatlon noemen.
Bij de dames was het wedstrijdverloop minder spannend; de Duitse, 2 voudig Age Groupe winnares in Hawa,  Esefeld Karin, kwam na 5km lopen al met 40" voorsprong door op Ilse Geldhof  met kort daarachter Kim Nulens en Marina Van Dijk. Ergens onderweg verloor de Duitse haar chip waardoor we de tussentijden voor haar kwijt speelden maar ze kam de uitstalling binnen met ongeveer 4'10" voorsprong op Ilse, Marina volgde op haar beurt op 4'30 en Kim had nog 3' extra moeten prijsgeven. tijdnes de 2 loopbeurt stond er terug geen maat op deze Duitse superatlete en ze won oververdiend voor Ilse en Maria. Ilse Geldhof mag zich een jaar Belgisch Kampioene Lange Afstand Duatlon noemen. Het ganse dames BK podium was trouwens ETZ gekleurd.
Alle uitslagen in n PDF
Uitslag  C- Shoppi Powerman Duatlon BK LD
412_hosingen2015.jpg 437_hosingen2015.jpg  512_hosingen2015.jpg 546_hosingen2015.jpg 460_hosingen2015.jpg 494_hosingen2015.jpg 551_hosingen2015.jpg
010_hosingen2015.jpg 059_hosingen2015.jpg 048_hosingen2015.jpg 054_hosingen2015.jpg 176_hosingen2015.jpg
De rest van de 587 foto's vindt U hier (Geen mogelijkheid om  er veel te maken gezien de drukte, wenst U een foto in betere kwaliteit met hoge resolutie geef 's een seintje)