Uitslagen Triatlon Tournai-Doornik Les Chaufours 25/04/2015
Meer info op http://www.trigt.be. 150 atleten aan de start voor de Jeugd wedstrijden en 7 atleten voor het BK Para Triatlon. Het was een zacht weertje met weinig wind, 's voormiddags nog een beetje regen maar in de namiddag kregen we flink wat zon zodat we 17° in de schaduw konden optekenen, watertemperatuur was 15,4°. De meisjes startten telkens een drietal minuten voor de heren
Wedstrijdverloop bij de Jeugd C meisjes was voorspelbaar; Juliette Vandenbussche won weer afgetekend (ze kwam slechts 9 seconden tekort om weer overall te winnen) voor Elise Tahay en Lotte Vanderkerckhove. Bij de jongens won Antoine Vandenbroek in de spurt net voor Jan Bomans; op meer dan 21 minuten maakte Alban Troisfontaines het podium compleet. Bij de jeugd B meisjes leidde Cato Casiers van begin tot einde en won ze verdiend voor Florence Bodson en Shanael Frere. Camiel Vandenbussche won voor Elias Biesemans en Tanguy Museur. Bij de Jeugd A en Junioren gaf het zwemmen geen echte aftekening; Joris Basslé had de beste zwemtijd maar werd al vlug ingehaald op de fiets door een omvangrijk peloton dat steeds samen bleef; een tweede peloton volgde op 30" maar het kon de aansluiting niet maken. We zagen de laatste ronde duidelijk dat meerdere atleten niet meewerken in het peloton maar zich reeds aan het voorbereiden waren op het lopen; Arnaud Mengal (H18)  toonde zich de beste loper en kwam na één ronde lopen al afgetekend aan de leiding; hij won tenslotte met 37" voorsprong op Edouard Verstraete (H16) en Charlo Van Caethoven. Bij de meisjes won Kiara Lenaerts won afgetekend voor Cassandre Huck die Kristel Imbo nog net voor kon blijven. De Para triatlon werd gewonnen door Savio Arnaud (Fra), Kim Plovier die tweede werd mag zich een jaartje Belgisch Kampioen noemen; Curil Lorre kreeg zilver en Nicolas Dewalque brons.