Uitslag 30° Individuele Watermolen Kwart Triatlon Hamme 08-06-2014

Het team van François Bosmans en Paul Bogaert  zie ook  http://www.watermolentriatlon.com stond weer in voor de nu reeds 30° editie van deze Watermolen Kwart Triatlon. s' Morgens nog wat regen maar prachtig weer tijdens de wedstrijd, terug 28°, op bepaalde momenten zelfs wat meer, weinig wind en zonovergoten. Watertemperatuur was 19°. 115 gestarte atleten.

Bij het zwemmen kregen we al snel een drietal vooraan, Wouter Monchy Koen Veramme en Ben Brems kwamen in die volgorde nagenoeg samen uit het water. Koen maakte de beste wissel maar in de eerste fietsronde kreeg Wouter Monchy een bandbreuk en moest hij de wedstrijd staken. Het was niet zijn weekje na zijn DSQ in Leuven. Op een bepaald moment fietsten Koen en Ben samen meer dan 2'40" voor een grote achtervolgende groep (zo waren er trouwens wel meerdere in deze stayer wedstrijd zonder referees). Naar het einde namen ze wat gas terug; Koen speculeerde deels op zijn betere lopen en Ben was niet meer zo fris. Na het wisselen nam Koen resoluut de leiding en na ronde 1 van 3 was de achterstand van Ben al 33". Koen won dan ook onbedreigd voor Ben. De derde plaats werd bijna 4 minuten later beslecht tijdens het lopen door Tom Hellemans voor Maik Nellen.

Bij de dames was Elke Wauters de best zwemster maar zij zakte volledig weg tijdens het verdere verloop van de wedstrijd  (ze zou pas 13° eindigen), tweede dame na het zwemmen Marieke Blomme nam gedurende de ganse wedstrijd resoluut de leiding maar werd in de laatste loopkilometers nog voorbijgelopen door achtervolgster Cindy Pieters die zelf niet verwachtte dat ze won. Derde dame werd De Smet Tine.

Een verdienstelijke nominatie was er voor 2° bij de H50 Rik Wauters uit Hamme zelf die aan 29 van de 30 edities heeft deelgenomen. Hij is de tel kwijt geraakt hoeveel keer hij daarvan op het podium heeft gestaan :-)

Alle uitslagen in één PDF 
Uitslag  Kwart Triatlon
387_hamme2014.jpg 424_hamme2014.jpg 404_hamme2014.jpg 441_hamme2014.jpg

De rest van de 330 foto's vindt U hier (Wenst U een foto in betere kwaliteit met hoge resolutie geef 's een seintje)