Uitslag BK Duathlon SD Tielt-Schuiferskapelle 3-06-2012
 
Het Duathlon Comité Tielt team  Olv Kris Steyaert was gastheer voor en Jeugd C en B duathlon, een Jeugd A en junioren duathlon, een recreatieve duathlon en een BK Short Distance Duathlon.
Alle info op www.duathlontielt.be . Het was heel koud 8° tijdens de regenvlagen die soms best hevig waren. 209 starters over alle koersen.
Wedstrijdverloop BK: tijdens de eerste van 4 looprondes zat de wedstrijd eerst op slot; er leek tactisch gelopen te worden. Halverwege het lopen hadden vier atleten echter zich kunnen afscheiden van het pak Gert Van Poucke (Wachtebeke), Nicolas D'Harveng (Flobecq maar Franse Nationaliteit), Glen Laurens (Begijnendijk) en Julien Brazy (Tourcoing). Ze vertrokken als eerste met de fiets terwijl de andere toppers als Joerie Van Steelant, Tim Van Hemel en Kenneth Vandendriessche al op enige achterstand volgden in een 2° groep. Daar werd er veel naar elkaar gekeken, ETZ had 2 leiders zitten vooraan zodat ploegmaten Kenneth en Joerie het meewerken belet werd. Kenneth maakte trouwens nog een zware val en moest met een sleutelbeen breuk naar het ziekenhuis afgevoerd worden. De voorsprong van de vier koplopers groeide gestadig tot 1'55 tegen het begin van het 2° lopen. De eerste loopronde deed het kwartet nog samen maar eerst begaf Glen en daarna Nicolas. Beide ETZ'ers Van Poucke  en Brazy liepen tenslotte hand-in-hand over de meet. Gert Van Poucke werd door de scheidsrechters als overwinnaar en dus ook Belgisch Kampioen gekroond. Nicolas D'Harveng maakte het podium compleet maar wordt in feite 2° in het Belgisch Kampioenschap omdat Brazy de Franse nationaliteit heeft. Glen Laurens krijgt zo toch nog brons.
Bij de dames liep bij het eerste lopen Catherine Martens 15" seconden uit op het duo Ilse Geldhof (Boezinge) en Lieselot Bossuyt (Otegem). Doordat ze echter niet in haar fietsschoenen geraakte bij de uitgang van de wisselzone vertrokken de drie dames samen. Ilse nam met de fiets echter al gauw de leiding en reeds weg van Lieselot Bossuyt. Enige ronde kon ze de schade beperken tot 30" maar moest tenslotte door de koude snelheid terugnemen.. Lieselot kon maar 8" terugnemen van haar 2' achterstand zodat Ilse verdiend Belgisch kampioen werd. Catherine volgde nog 1'30" op Lieselot en maakte zo het podium compleet.
046_tielt2012.jpg
Podium Jeugd B
084_tielt2012.jpg
Podium Jeugd A - Jun Heren
100_tielt2012.jpg
Podium Jeugd A - Jun Dames
142_tielt2012.jpg
Podium Recreatief Heren
380_tielt2012.jpg
Winnaar(s) BK Heren
429_tielt2012.jpg
Podium BK Dames
De rest van de 433 foto's vindt U hier  (wilt u er een in hoge resolutie geef dan een seintje)
Uitslag  BK SD duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers  Numeriek    Alfabetisch  
  2. Uitslag Algemeen  Uitslag Per Reeks Uitslag per categorie Podia
Uitslag Jeugd C duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.     Alle uitslagen in één PDF  Startreeksen
  1. Deelnemers     Numeriek    Alfabetisch        
  2. Uitslag Algemeen  Uitslag per reeks Podiumplaatsen Categorie
Uitslag Jeugd B duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers     Numeriek    Alfabetisch        
  2. Uitslag Algemeen  Uitslag per reeks Podiumplaatsen Categorie
Uitslag Jeugd A en Junioren duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers     Numeriek    Alfabetisch        
  2. Uitslag Algemeen  Uitslag per reeks Podiumplaatsen Categorie
Uitslag  Recreatieve duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers  Numeriek    Alfabetisch  
  2. Uitslag Algemeen  Uitslag Per Reeks Uitslag per categorie Podia

Rondetelling