43° Betafence Cyclocross Otegem  10-01-2011  

Kevin Pauwels wint in de spurt tegen Klaas Vantornout.
Proficiat vooreerst aan Niels Albert met zijn denderende overwinning gisteren in Antwerpen, het bestuur was heel trots drie Belgisch Kampioenen te mogen verwelkomen. Net als verleden jaar meer dan 9.000 toeschouwers voor deze grondig vernieuwde uitgave over een groter parcours met meer hindernissen, dit jaar was er terug de brug (met de trap). Hierdoor konden de supporters aan het Ontmoetingscenter makkelijker de binnenruimte van het parcours bereiken; tegelijk was het voor de renners een extra hindernis en konden we ze nog eens beter zien.  Het weer was wat mistiger dan voorspelt en 's morgens had het al flink gevroren, de temperatuur bleef 's namiddags steken bij amper 2°, wind was er gelukkig niet.
       Sven Nys had afgebeld met buikgriep, er schreven zich in totaal 37 renners in voor de wedstrijd over 9 ronden die startte om 15:03:20. Terwijl velen uitkeken naar een eventuele eerste seizoenszege van Klaas Vantornhout was het Kevin Pauwels die zijn slag thuishaalde. Terwijl Niels Albert vooral genoot van zijn eerste wedstrijd in de Belgische driekleur en slecht startte, zat Kevin Pauwels meteen vlot mee voorin, hij was duidelijk nog fris na gisteren, de vermoeidheid van zondag voelde hij niet meer. Het koersverloop was ideaal voor Kevin. Het werd een pure afvallingsrace over een deels modderig parcours (stukken waren wel verbeterd door het strooien van boomschors). Aanvankelijk zat Kevin in een kopgroep van zes. Eerst vielen Denuwelaere en Dieter Vanthourenhout daaruit weg. Later ook Bart Wellens ( die later nog 4de zou eindigen) en Sven Vanthourenhout. Een kopgroep van drie renners kleurde tenslotte de finale: Pauwels, Vantornout en Sven Vanthourenhout. Bart Wellens was er nog naar toe gesprongen in de 5 ronde maar moest dat een ronde later bekopen en hij zakte terug. Uiteindelijk zouden Klaas Vantornout en Kevin beslissen wie won. Klaas was duidelijk gebrand op een eerste seizoenszege. Hij zette Kevin een paar keer onder druk. Vooral in de modderstrook was hij de betere, maar Kevin kwam telkens teug. De laatste keer door de modder gaf Kevin een reeks meters toe op Klaas, deze ging fors door, maar dan belette een stukje boomschors dat hij zich kon vastklikken in zijn pedaal. Daardoor stokte zijn tempo zodat Kevin de kloof nog kon dichten en hij was de snelste in de eindsprint. Voor Pauwels is het zijn tweede zege van het seizoen, hij won eerder de GvA-veldrit van Hasselt. Kersvers Belgisch kampioen Niels Albert (die vannacht weinig aan slaap toe was gekomen en duidelijk niet fris was) kwam niet in het stuk voor en eindigde in de driekleur op bijna vier minuten als tiende.
 
209_cyclocross_otegem2011.jpg
Niels Albert
386_cyclocross_otegem2011.jpg
Winnaar Kevin Pauwels
431_cyclocross_otegem2011.jpg
Podium Overall:
1 Kevin Pauwels(midden)
2 Klaas Vantornhout (links)
3 Sven Vanthourenhout (rechts)
441_cyclocross_otegem2011.jpg
Podium PK West-Vlaanderen elites met contract
1 Klaas Vantornhout (midden)
2 Sven Vanthourenhout (links)
3 Jan Denuwelaere (rechts)
449_cyclocross_otegem2011.jpg
Podium PK West-Vlaanderen elites zonder contract
1 Bjorn Rondelez
2 De Decker Steven (links)
3 Denolf Gianni (rechts)

De rest van de 513 foto's, vindt U hier Supporters die digitale foto's genomen hebben tijdens de wedstrijd mogen die steeds doormailen naar info@allsportfitness.be . We zullen deze graag hier on-line plaatsen (met bronvermelding).

Uitslagen in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
   1. Deelnemers
   2. Algemene Uitslag
   3. Uitslag Elites met contract
   4. Uitslag Elites zonder contract
   5. Uitslag U23
   6. Uitslag enkel West-Vlamingen

Info: zie ook het parcours voor een beter overzicht (info kan gewijzigd worden de dag zelf en is niet bindend, onder voorbehoud van fouten) Meer info vindt U op http://www.cyclocrossotegem.be met oa het parcours (U vindt ook een parcoursbeschouwing bij de fotoreportage) en de flyer

Perszaal, WBV en medische controle: Parochiezaal Zwevegemstraat 3 (vlak aan de kerk). parking voor hen bij Firma Evilo Scheldestraat 35A
Parking VIP's: rond Ontmoetingscenter Scheldestraat 14A en B(voorbehouden en bewaakt)
Parking renners: mobilhomes aan de kerk (voorbehouden en bewaakt) en andere wagens aan de overkant van Café de Vijf Linden op de parking.
Inschrijvingen: vanaf 12u45 in Café Vijf Linden  (Ingooigemstraat 10 8553 Otegem NB: Ronny Lietaer viert er op 1-2-2011 zijn 30 jarige uitbating  )
Start: om 15u in de Brouwerijstraat  huisnummer 11 (exacte tijdstip op aangeven WBV afgevaardigden evenals aantal ronden te fietsen)
Aankomst: rond 16u in de Heestertstraat thv huisnummer 2 (50 m na het kruispunt met de Heestertstraat, 100 m van de kerk)
Formaliteiten: na de wedstrijd in Café St. Amand (Ingooigemstraat 1, 50 m van de kerk)

Otegem Boven dank zijn talrijk opgekomen publiek en op naar de volgende editie.

Maatschappelijke zetel : Eikenlaan 7 • 8553 Otegem-Zwevegem • BTW BE 0429 771 960 • WBVnr. 80000455 • Bank 880-2180361-42