Uitslag BK 1/2 Triatlon Non Drafting Leuven 30-05-2010

Meer info op http://www.tdleuven.be/  450 atleten ingeschreven., start voorzien om 11:00:00 in de Rotselaarse plas. Aankomst is op het Ladeuzeplein. voor de 2,5/83/21 km. Het was geen te best weer, voortdurend regen, veel wind en de temperatuur niet meer dan 14 ° ('s avonds n a 19 uur kregen we wel mooi weer en 20°), watertemperatuur rond de 18°. 395 atleten doken samen om 11:00:30 de plas in voor 2,5 km zwemmen. Een groepje van 5 atleten met als beste zwemmer Tom Vander Hoogerstraete en oa. Thierry Verbinnen, Frederik Van Lierde, Bart Colpaert en Tim Breydenbach kwam na amper 27 minuten de oever op gelopen. Tim verliet als eerste de fietsstalling met 4 seconden na hem Tom. Frederik  en Bart volgden een 6 tal seconden later. Thierry wisselde iets rustiger maar maakte dat op de fiets ruimschoots goed en samen met Frederik zetten ze een sterk nummertje neer en zouden wegrijden van de rest van de koplopers. Rutger Beke volgde in stek 9 al op 1'18" van Tim. Na het fietsen kwam Thierry als eerste fietser aan in de fietsstalling met in zijn kielzog Frederik. Deze maakte echter de beste wissel en vertrok met een kleine voorsprong die hij niet meer zou afstaan om zo na 3:45:26 Belgisch kampioen te worden voor Thierry en Tom

Bij de dames was de strijd vooral tussen Tine Deckers en Sophie De Groote te zoeken. Tine kwam als beste zwemster uit het water na Sophie maar deze vertrok door een betere wissel 5" sneller uit de fietsstalling. Anne-Marie Dupont lag op de derde plaats van kort bij gevolgd door Inge Van Cauwenberghe. Deze laatste zou echter bij het fietsen een zware val maken en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Debbie Verstraeten en Verbeiren Katrien volgden 2' later. De 2 leidsters kregen elke een gele kaart (= 5 minuten strafbox) aan de fietsbroek gesmeerd, maar voor Tine was dit geen probleem, ze lag toen al meer dan 5 minuten voor op Sophie en was op alle onderdelen gewoon veel sterker dan de concurrentie en werd met bijna 8' voorsprong op Sophie oververdiend Belgisch kampioene. Debbie verdrong Anne-Marie nog van de derde plaats door een beter looponderdeel.

 035_leuven2010.jpg

Toppers voor de start

061_leuven2010.jpg

Frederik Van Lierde

 189_leuven2010.jpg
Belgisch Kampioen
Heren 2010
Frederik Van Lierde
 219_leuven2010.jpg

Podium Heren

 1. Frederik Van Lierde

 2. Thierry Verbinnen

 3. Tom Vander Hoogerstraete

 221_leuven2010.jpg
Belgisch Kampioene
Dames 2010
Tine Deckers
 263_leuven2010.jpg

Podium Dames

 1. Tine Deckers

 2. De Groote Sophie

 3. Verstraeten Debbie

De rest van de 285 foto's vindt U hier (Wenst U een foto in betere kwaliteit met hoge resolutie geef 's een seintje)

Uitslag Halve Triatlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

 1. Deelnemers Alfabetisch Numeriek
 2. Uitslag Algemeen
 3. Uitslag per reeks
 4. Uitslag per categorie
 5. Podia

De beste zwemmer Tom Vander Hoogerstraete, fietser Thierry Verbinnen en  loper Pieter Hélin krijgen hun premie nog gestort op hun rekening. De rare fietstijden (en ontbrekende eindtijden) zijn aangepast en waren louter te wijten aan het niet gedetecteerd worden van de SU Chips op het Ladeuzeplein. De rondetelling in het bos aan het sportkot heeft prefect gewerkt en wordt later nog eens bekeken.

Mochten er nog opmerkingen zijn omtrent de uitslagen stuur dan maar gerust een mailtje naar info@allsportfitness.be