BK Winterduathlon Short Distance Lichtaart 25-10-2009

Het KTT  team o.l.v. van Rudy Meuris, dat eerder dit jaar een druk bezette triathlon in Viersel inrichtteen later nog een winterduathlon in Grobbendonk , was aan zijn 1į organisatie toe van een BK Winterduathlon. 140 atleten vooraf ingeschreven in 2  reeksen voor de 3 km lopen, de 20 km fietsen (op een heel technisch, bochtig en sterk heuvelend parcours) door de prachtige bossen van Lichtaart  en de aansluitende 3 km lopen (deels over het fietsparcours). Er werd om 12u gestart voor een eerste reeks dames, veteranen en om 14u30 voor de tweede reeks met de senioren en Junioren en beloften. Meer info op http://www.ktt.be  

Uitslag Reeks 1 Dames en  Veteranen  in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

William Busch toonde zijn meesterschap in zijn categorie H40 en leidde autoritair van begin tot einde en liet zich Belgisch Kampioen bij de veteranen kronen, zilver was voor Wim De Waele en brons voor Chris Maes. Bij de dames ging de overwinning naar Griet Terryn die het goud kreeg voor Annick Caers en Ilse Geldhof die echter allebei geen BTF licentie hebben zodat het zilver naar Bianca Bellekens ging en het brons naar Ellen Van Loy.

Update 29-10-2009 van de uitslagen: Annick Caers krijgt toch de zilveren medaille toegekend (en Bianca Bellekens brons) omdat ze al in het bezit was van een geldige licentie 2010. zie mail hieronder.


Van: Sofie Dely [mailto:Sofie.Dely@Triathlon.be]
Verzonden: donderdag 29 oktober 2009 13:56
Onderwerp: RE: Annick Caers in Lichtaart
 
Beste mensen,
 
Binnen het nationaal reglement (zie bijlage, hfdstk 15) staat dat atleten met een geldig licentienummer en de Belgische nationaliteit in aanmerking kunnen komen voor de titel. Iemand die dus een licentie heeft voor 2010 (die reeds geldig is vanaf de aanvraag & betaling eind 2009) heeft ook een geldig nummer en komt dus ook in aanmerking.
 
Wat hier gebeurde is dus een misverstand tussen organisatie en atleet, maar is mogelijk recht te zetten zodat de persoon in kwestie toch recht heeft op haar podiumplaats. Ik zal met de organisatie bespreken wat alsnog mogelijk is om dit in orde te brengen.
 
Johan, kan jij de resultaten aanpassen dan, ik stuur zo dadelijk een recente update van de database door. De laatste update die Kevin had doorgestuurd naar Filip was op 19/10, maar wegens omstandigheden die gekend zijn waren deze nog niet opgeladen.
 
Alvast bedankt voor het rechtzetten.
 
Met sportieve groet,
Sofie Dely
 016_Lichtaart2009_Reeks1.jpg  100_Lichtaart2009_Reeks1.jpg  106_Lichtaart2009_Reeks1.jpg 123_Lichtaart2009_Reeks1.jpg  126_Lichtaart2009_Reeks1.jpg 117_Lichtaart2009_Reeks1.jpg

De rest van de 131 foto's vindt U hier (Wenst U een foto in betere kwaliteit met hoge resolutie geef 's een seintje), t' was weer lekker donker zodat de bewegende beelden uit het bos niet te doen waren.

 1. Deelnemers Uitgebreid  Alfabetisch     Numeriek
 2. Uitslag Reeks 1
 3. Uitslag Reeks 1 volgens categorie
Uitslag Reeks 2 Heren Senioren, Junioren en Beloften in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

Hier was de wedstrijd uitermate spannend; Rob Woestenborghs zette met de beste eerste looptijd, zowat 45" sneller dan de eerste reeks, direct de toon. Jeroen Buysse, verleden week nog winnaar te Lembeke voor Rob volgde reeds op 24" gevolgd door topfavoriet Paul Embrechts en Jim Thys. Nick Baelus volgde in vijfde stek op bijna 33".  Tijdens de eerste fietsronde viel Jeroen vooraan weg en kwam Nick het overblijvende drietal vervoegen. het ging er van dan af heel hard aan toe. In de tweede en derde fietsronde zagen we Nick en Paul om beurten demarreren in een poging om Rob af te matten maar het mocht niet baten; ze kwamen nagenoeg samen aan in de fietsstalling. Jim wisselde het best en begon als eerste aan de loopproef maar de anderen volgden op luttele seconden. Rob toonde zich de beste loper en won verdiend het goud voor Jim Thys die zilver kreeg en het brons ging naar Paul Embrechts. Bij de jonger was het goud voor Tim Van Hemel, het zilver voor Kevin Greeven en Valentijn Lauwers kreeg het brons.

 144_Lichtaart2009_Reeks2.jpg  149_Lichtaart2009_Reeks2.jpg  217_Lichtaart2009_Reeks2.jpg  242_Lichtaart2009_Reeks2.jpg  243_Lichtaart2009_Reeks2.jpg 235_Lichtaart2009_Reeks2.jpg

De rest van de 119 foto's vindt U hier (Wenst U een foto in betere kwaliteit met hoge resolutie geef 's een seintje), t' was weer lekker donker zodat de bewegende beelden uit het bos niet te doen waren.

 1. Deelnemers Uitgebreid  Alfabetisch     Numeriek
 2. Uitslag per Reeks 2
 3. Uitslag Reeks 2 volgens categorie
Uitslag Algemeen in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

Aangezien beide reeksen hetzelfde parcours aflegden heb ik de beide reeksen (scratch) samengevoegd zodat er een globale uitslag van gemaakt kan worden.  Kwestie van de prestaties te vergelijken tussen de beide reeksen en een overall Kampioen te kunnen uitroepen. Tevens heb ik de deelnemers van reeks 1 een fictief borstnummer moeten geven aangezien ze met dezelfde nummering zaten in reeks 2 (gewoon 100 bijgeteld).

 1. Deelnemers Uitgebreid  Alfabetisch     Numeriek
 2. Uitslag Algemeen    In html
 3. Per Reeks Heren en Dames
 4. Per categorie
 5. Podia
Eventjes iets anders; te smaken voor de die-harders die niet willen rusten deze winter (ik maak daar ook de uitslagen)
 
Survivalrun Adegem - 22 november 2009

Beste sporters,
Op zondag 22 november 2009 is het weer zover, dan vindt opnieuw de jaarlijkse Survivalrun in Adegem plaats!
Ook dit jaar zijn onze parcoursbouwers druk in de weer om jullie een leuk en uitdagend parcours te bezorgen!
Wie kennis wil maken met de survivalsport zal zich zeker kunnen vinden in de attractieve en gevarieerde hindernissen van de recreatieve run (10 km). Fun verzekerd!
En plezier moet je delen, dus waarom niet met z'n tweetjes deelnemen aan de koppelrun?
Voor de allerkleinsten (6-12 jaar) is er naar jaarlijkse gewoonte een kidsrun (2 km).
De getrainde sporters kunnen zich met elkaar meten in de wedstrijd halve (11,5 km) of volle run (17 km) en het RUC en TSC-criterium (voor licentielopers aangesloten bij Survivalbond Nederland). 
Zin in een dagje actief sportplezier? Schrijf je dan nu online in via onze website http://www.survivalrun-meetjesland.be
Sportieve groeten,
 
MichaŽl De Cooman
vzw Survivalrun Meetjesland