Uitslag 40° Cyclocross Otegem  7-01-2008 Grote Prijs  Jozef Defoor

De voorspellingen van de weergoden waren uitgekomen; 7 liter water 's nachts en overdag tot juist na de koers mooi, helder weer 10° met veel wind. Pas om 16u30 gingen de hemelsluizen terug open. Zodoende mochten de inrichters ruim 7.500 toeschouwers op deze prachtige Cyclocross op Wevers Misdag ontvangen. Het was voor de 28° keer dat René Vervaeke aan het roer stond van het team van Wielerclub Otegem Boven. Er kwamen in totaal 38  renners aan de start waaronder terug het puikje van de Belgische competitie. Ook enkele renners uit de USA en Canada namen de start. Bart Wellens en Sven Vantourenhout kwamen niet naar Otegem afgezakt. Het parcours was een deel groter geworden door de wegeniswerken. De brug over de haag was een spectaculair nieuw element; er moesten 11 ronden van 2.347 meter afgelegd worden wat een totaal maakte van 25,817 Km (Verleden jaar was de afstand 22,2 Km).

Het wedstrijdverloop was een beetje zoals het ganse seizoen; een kopgroep van een viertal renners, met oa Sven Nys, Jan Verstraeten, Klaas Vantornhout, en Dieter Vantourenhout, die afscheiding nam van de anderen met dan een beslissende demarrage van Sven Nys halfweg koers die iedereen ter plaatse liet. Sven won verdiend met 36" voorsprong op Jan Verstraeten en Klaas Vantornhout. Klaas werd tevens Provinciaal Kampioen, Dieter kreeg zilver en Otegemnaar Davy Commeyne kon verdienstelijk beslag leggen op de derde plaats.