Uitslag Tandem Estafette Otegem 10-07-2007

    Met de doorgang van "Le Tour de France" door Otegem is enige tijd geleden het idee gegroeid bij de Otegemnaren (oa. Rik Baert en Yves Goemare) om iets te organiseren. Tevens was er onlangs het overlijden van onze oud vice-winnaar van de Tour Jef Planckaert. Daarom werd besloten om tevens een hommage aan Jef te brengen. Tourdirecteur Bernard Hinault heeft even halt gehouden en een boeket bloemen overhandigd aan zijn echtgenote Williane. De opkomst was overweldigend, na twee uur was reeds al het bier op. De doorgang van het peloton op de middag gebeurde in de gietende regen. Gelukkig klaarde het weer mooi uit en konden de Krierecrossers om 13u20 beginnen aan de ludieke tandem estafette wedstrijd. De bedoeling was dat 10 teams van 4 dorpsgenoten een fietsparcours aflegden in de Tiegemstraat van de Casino naar "ergens" richting Veranda's Demasure heen en terug. Er moesten 4 x 3 ronden afgelegd worden waarbij er elke 3 rondes een nagel in een houtblok moest geklopt worden door elk teamlid. pas als dit gebeurd was mocht het andere team vertrekken voor zijn rondes. Wat was er nu speciaal? Er moest niet gekoerst worden om-ter-eerst maar wel moesten ze zo dicht mogelijk eindigen bij de gevraagde gemiddelde snelheid gemeten over de totale tijd. Deze gemiddelde snelheid was voor ieder team verschillende en die hadden de teamkapiteins via lottrekking juist voor de start gekregen. Het kwam er dus per team op aan de snelheid van fietsen, kloppen met de hamer en wisselen zo gepast mogelijk te doen zodat ze zodicht mogelijk bij hun gevraagde gemiddelde snelheid zouden eindigen. De lengte van het parcours werd natuurlijk pas op het laatst bepaald zodat er niemand op voorhand kon beginnen rekenen. Bijna alle teams reden veel te snel maar de juiste snelheid inschatten was natuurlijk niet makkelijk. Tussendoor deed Yves Goemare interviews met jonge en oude Otegemse - of andere bekende renners.

Het werd een leuke bedoening en zeker voor herhaling vatbaar. Tandem 7 kreeg bandbreuk en zei dat ze liever pinten dronken  nu hun kansen toch verspeelt waren, een andere tandem verloor een pedaal en voorafgaandelijk aan de wedstrijd was er reeds een tandemteam met fiets en al een diepe gracht ingetuimeld.  Blijkbaar waren er meer saboteringspogingen want er sloop een sorteringfout in de uitslag ter plaatse waardoor WTC Ponderosa 2 werd benadeeld, mijn excuses hiervoor, maar hieronder vindt U de definitieve lijst.

Franck Vervaeck zorgde voor een reeks leuke foto's.
 213_Otegem2007-07-10_Tandemrace_Vervaeck_Frank.jpg 265_Otegem2007-07-10_Tandemrace_Vervaeck_Frank.jpg 268_Otegem2007-07-10_Tandemrace_Vervaeck_Frank.jpg  277_Otegem2007-07-10_Tandemrace_Vervaeck_Frank.jpg  288_Otegem2007-07-10_Tandemrace_Vervaeck_Frank.jpg
De rest van de foto's van Frank vindt U hier (Wenst U een foto in betere kwaliteit met hoge resolutie geef 's een seintje)
 022_Otegem2007-07-11_Tandemrace.jpg  050_Otegem2007-07-11_Tandemrace.jpg  096_Otegem2007-07-11_Tandemrace.jpg  137_Otegem2007-07-11_Tandemrace.jpg 166_Otegem2007-07-11_Tandemrace.jpg

De rest van de foto's van Johan vindt U hier (Wenst U een foto in betere kwaliteit met hoge resolutie geef 's een seintje)

Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Uitslag Algemeen