Wat ging mis te Bastendorf?
 
Er zijn inderdaad weer inschrijvingsproblemen en matproblemen aan de aankomst geweest.
Ik wist pas op donderdag 3-5 dat ik naar Bastendorf moest.
Ik kreeg een eerste lijst met atleten vrijdag 4-5 om 22u waarbij bv Hermien Cassiers (Jeugd A Nr 207 kreeg toebedeeld). De zaterdag 5-5 deze lijst overnemen en controleren, meerdere uren werk. Er waren nog geen nummers toegekend aan de elite dames en heren. Later kwam er om 21uur nog eens een lijst met updates waarin nummers toegevoegd werden en eerder toegekende nummers van de jeugd veranderd werden. De nummers waren nu wel toegekend voor de elite tot Nr 109. Alles dus nog terug controleren en waar nodig updaten. NB, ik moest om 4u50 in de morgen vertrekken om er tijdig te geraken.
 
Bij de inschrijvingen had ik een chipscanner geplaatst waarbij de atleten met een eigen chip deze konden laten inscannen; dit vooral met de bedoeling dat de atleten uit het buitenland hun voor ons onbekende chip konden registreren. Ook Belgische atleten laten hun chip soms inscannen om fouten te vermijden. Blijkt vanavond na controle van de lijsten dat Hermien Cassiers als eerste door de mensen van de organisatie is ingescand met haar vaste chipnummer DN7FN79 maar ze hebben om wat voor reden dan ook in de kolom met de startnummers daar 373 gezet ipv 207 met als gevolg dat voor het systeem later atleet 373 door de mat wordt geregistreerd en niet 207. Vervangen van de tijden van 373 door 207 heeft voor Hermien alles opgelost. Waarschijnlijk zijn er zo nog mensen maar dit controleren voor de 95 ingescande chips en 178 verhuurde chips de dag zelf is uiteraard niet mogelijk. We moeten dus betrouwen op de correctheid van de door de organisatie verstrekte gegegevens.
 
Verder bleek achteraf dat Van de Mergel Eva en Jens hun chip hadden omgewisseld (waarschijnlijk per ongeluk bij het aankleden ergens?) zodat wanneer Jens de eindmat overschreed Eva in de uitslag kwam en omgekeerd. Ik hang de uitslag steeds zo snel mogelijk uit maar dat werd ons pas achteraf gemeld.
 
Wat deelnemer Stefaan D’Hooge betrof werd zijn inschrijving vervangen door de organisatoren door die van Doumont Morgane zodat zij en niet hij in de uitslag kwam te staan.
 
Bij de elitewedstrijd werd er de dag zelf rond de 90 plaats bij de inschrijvingen een atleet bijgevoegd van hogerop maar ipv een ganse regel bij te voegen liet met het nummer staan met als gevolg dat alle atleten tot en met regel 109 een lijn stegen zodat deze atleten met hun gegevens naast het verkeerde nummer kwamen te staan. Op het eerste zicht is er dus niets aan de hand als je de nummers krijgt samen met de 17 nieuwe daginschrijvingsnummers op een USB stick, je bent al blij dat je ze niet over hoeft te tikken. Veel tijd is er ook niet te controleren als je de inschrijvingen moet doen tijdens de jeugdwedstrijden.
 
Wat de absurde tijden van de jeugd B en C betrof dit is te wijten aan het feit dat na het eerste lopen de atleetjes de uitgang van de fietsstalling zijn binnengelopen ipv van rond de fietsstalling te lopen en daar de ingang te nemen, dit lag aan een gebrekkige bezetting van medewerkers aan de fietsstalling. Ik was toen nog mijn matten aan het juist leggen (die moesten nml verhuisd worden van de vorige wedstrijd)en ik heb toen maar de matten aangelegd in de hoop zoveel mogelijk tijden te registreren. Zodoende komt het dat Wannes Swinnen, Son Martin en Bob Haller pas geregistreerd werden na het buitenkomen van de fietsstalling terwijl ze eigenlijk de eerste waren. Dit is nu zo goed mogelijk aangepast.
 
Wat de Equipen duathlon betrof, men had aan de teams één chip gegeven die ze moesten doorgeven maar aan elk van hen een verschillend borstnummer, normaal mag er ook maar één nummer worden uitgereikt dat dan eveneens met de chip wordt doorgegeven. Nu kwamen er atleten met een ander borstnummer over de eindmat dan het nummer van het team zelf; dit maakte controle extra moeilijk
 
Wat de ontbrekende Waalse licenties betreft; ik heb de licenties de dag zelf ingevoerd in het programma en alles geüpdatet maar naar de site van de BTF wordt enkel een atleet ID verstuurd en de gegevens van de site worden gebruikt, dus als daar geen update is gebeurd dan komen de oude gegevens naar boven en heb je dus de mogelijkheid dat bepaalde atleten bv geen punten krijgen. Hans zegt dat er geen update meer is gebeurd sinds de eerste versie begin april.
 
Omdat er 5 wedstrijden waren en de matten telkens verlegd moesten worden aan de fietsstalling had ik van Daniël Lesenne (verdeler CChip Vlaanderen) een speciale lange 100m kabel gevraagd om de matten met de combireader te linken aan de PC zodat we niet steeds de tafel met al het materiaal mee heen en weer moesten verhuizen. De kleine seriële kabel is niet langer dan 1,5 meter). Willen we nml tijdens de wedstrijd zelf alle tussentijden van alle onderdelen in de uitslagen krijgen dan moeten de matten gelinkt worden via het PC netwerk aan de PC aan de aankomst. Deze kabel werkte niet en de CChip Combireader schakelde de matten gewoon uit. Ik heb daarvoor naar Hans gebeld het moment zelf maar die wist ook niet waaraan het lag. Ik moest dus opteren om de tussentijden van de jeugd binnen te halen na de wedstrijden.
Ik heb de bewuste combireader vandaag binnengedaan bij Daniël Lesenne die het defect eveneens heeft geconstateerd en alles zal nakijken.
 
Staf Aerts is er bv getuige van geweest dat meerdere atleten over de mat liepen (zelfs behoorlijk traag en alleen) en dat het systeem niet detecteerde, pas nadat we de perso(o)n(en) in kwestie terug deden keren deed ie het wel; bij Koen Maris bv was dit ook het geval. Tevens zagen we ook eens na de wedstrijd dat een atleet met zijn chip nog om zijn enkel niet werd gedetecteerd door de matten terwijl zijn vriend die net achter hem kwam met zijn chip in zijn schoudertas wél werd gedetecteerd. Batterijproblemen zijn het niet want wij gebruiken extra zware externe autobatterijen. Raar.
 
Er is dus van alles misgegaan op verschillende vlakken maar al bij al viel het nog mee en hopelijk zijn de meeste dingen hiermee rechtgezet.
Mochten er nog fouten zijn laat het dan weten aub info@allsportfitness.be

Johan Tack