Uitslag 37° Cyclocross Otegem  10-01-2005 Grote Prijs  Jozef Defoor

De weergoden waren de inrichters en de ruim 6.000 opgekomen toeschouwers van deze prachtige Cyclocross op Wevers Misdag voor eens heel gunstig gezind, een nooit geziene 11° C waarbij je een zonnebril nodig had zorgde voor een massale opkomst voor de 25° keer dat René Vervaeke aan het roer stond van het team van Wielerclub Otegem Boven. Er kwamen in totaal 41 renners aan de start waaronder terug het puikje van de Belgische competitie. Enkel Erwin Vervecken moest eerder deze week forfait geven wegens ziekte. De rondetijden lagen door de stevige ondergrond rond de 4'45"’ zodat de afgevaardigden van de BWB de renners 13 ronden oplegden.

Na enkele rondes kregen we een kopgroep van 5 man met o.a. kersvers Belgisch Kampioen Sven Nys, David Commeyne, Sven Vantourenhout, Bart Wellens en Tim Van Nuffel. Sven Nys liet zich rustig meedrijven met de kopgroep en controleerde alles op zijn gemak, hij had blijkbaar de feestelijkheden vannacht goed verteerd. Bart Wellens volgde hem als z'n schaduw. Sven Vantourenhout plaatste halfweg een demarrage die meteen de beslissende werd. Hij bouwde een voorsprong op die bij het ingaan van de laatste ronde bijna 40" bedroeg. Op de meet behield hij nog 15" over op zijn ploegmaat Nys die blijkbaar nog eventjes de turbo gaskraan had opengedraaid om de tegenstand even duidelijk te maken wie de meester is in de cyclocross dit jaar. Tom Van Noppen won de spurt voor David Commeyne voor de derde plaats, Bart Wellens die nochtans gezegd had te gaan voor de overwinning finishte als vijfde op meer dan een minuut van de winnaar.

Dieter Verleyen was terug uitmuntend als publieksentertainer.