Powerman Winterduathlon Kasterlee 18-12-2005

 

Alle info en het verslag vindt U later eveneens op www.winterduathlonkasterlee.be

Er kwamen 195 atleten aan de start voor deze Powerman Helletocht in naar Kasterlee's normen goede omstandigheden, 1° een beetje sneeuw, slechts een beetje regen en vooral veel modder. Benny Vansteelant en Bart Aernouts gaven samen met Stephane Suleau volle gas bij de eerste 15,2 km lopen, na de eerste ronde van 21,2 Km (die ze aflegden in 1u05) stapten Benny en Bart zoals voorzien vroegtijdig af. Sandor Mol nam dan de fietsfakkel over en leidde bij het ingaan van de 2° ronde met 3' op Pieter Bracke  even daarop gevolgd door een groepje met oa. Bart Van de Water, Benny Coopmans en Sebastien Sottiaux. Bij het ingaan van de derde ronde was de voorsprong van Sandor al geslonken tot 1'15" en was Pieter ingehaald door het groepje. Bij de vierde ronde werd Sandor gewoon weggeblazen en kwam MTB specialist Nicolas Vermeulen uit het niets (60° plaats) als een bolide naar voor gestoven. Hij zou de fietsstalling bereiken in de ongeloofelijke fietsstijd van 4u20'17" (zowat 10' sneller dan de 2° beste fietser Bart Van Ende). Niemand die zich daar echter zorgen om maakte want Nicolas kan helaas niet zo goed lopen en even later gaf hij dan ook op. Tijdens de afsluitende 30,2 km lopen kwam de eerste ronde Benny Coopmans als eerste voorbij op 5 meter gevolgd door een opmerkelijk fris ogende Sebastien Sottiaux. Pieter Bracke deed een flinke remonte en volgde toen op zowat 1'30"

Sebastien Sottiaux was in het tweede gedeelte gewoon de beste en hij werd terecht de grote winnaar vandaag, hij verpulverde het wedstrijdrecord voor Pieter Bracke en Benny Coopmans die nu reeds vor de derde maal derde werd in deze zware duathlon. Favoriet Bart Van de Water gaf op kort na het begin van het tweede lopen toen hij in derde positie lag.

Bij de dames won Anne-Marie Dupont met een uur voorsprong op Griet Schrijvers en Myriam Bruyninckx

 

Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

  1. Deelnemers Alfabetisch   Numeriek  in csv formaat
  2. Uitslag Algemeen  Uitslag in html  Uitslag in CSV formaat
  3. Uitslag podiumplaatsen

 

 12Kasterlee2005.JPG  24Kasterlee2005.JPG  70Kasterlee2005.JPG  156Kasterlee2005.JPG  238Kasterlee2005.JPG

De rest van de 240 foto's vindt U hier (Wenst U een foto in betre kwaliteit met hoge resolutie geef 's een seintje)

Filmpjes: (alle filmpjes zijn tussen 600 Kb en 1,3 MB met de Xvid-codec gecomprimeerd, geen geluid)
Uphill Bike: Hoe het moet 1  2  3  5  6  7  8  9  10  Hoe het niet moet  4
De tent 11  12  13  14
Aankomst Sebastien 15  ! Zeker eens bekijken !
De cheerleaders 16   17

PERSBERICHT – SPORT – DUATHLON           Maandag 12 december 2005                           

                                                           -

                               STORMLOOP NAAR DE HEL !!!

 

Voor vele duathleten is het aftellen definitief begonnen. Op 18 december as. gaan de poorten van de hel open want de 4° editie van de Winterduathlon Kasterlee staat dan geprogrammeerd. In en rond Kasterlee zullen circa 250 deelnemers 15km lopen, 105 km mountainbiken en 30km lopen. Omdat de wedstrijd deel uitmaakt van de “Powerman World Series”, komen de deelnemers uit alle windstreken. Er zijn al inschrijvingen vanuit Mongolië (nationale selectie), Kenia (nationale selectie), Spanje, Italië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Engeland.

 

Bij de deelnemers voor het eerst enkele heel grote namen. Met Jurgen Dereere (Europees kampioen duathlon 2004 en 2005) staat een wereldtopper aan de start. Ook Bart Aernouts (3° op WK 2005 bij beloftes) is van de partij. Blikvanger is zonder twijfel meervoudig wereldkampioen Benny Vansteelant. Niemand minder dan Kathleen Smet zal dit jaar het startschot komen geven!

 

Het belooft een hoogstaande wedstrijd te worden want de volledige top 10 van vorig jaar verschijnt terug aan de start. Ook de top 3 van 2003 zal er zijn. Spanning verzekerd!

Volgens insiders zijn de belangrijkste kandidaten voor de overwinning: Bert Van Ende (Kasterlee – winnaar 2004), Bart Van de Water (Kasterlee – winnaar 2003), Marc Pschenizin (Duitsland – 2° in 2004), Pieter Bracke (Wetteren – 2° in 2003) en Benny Coopmans (Herselt – 3° in 2003 en 2004). Belangrijke outsiders zijn Wim De Waele (Belgisch kampioen Winterduathlon 2004) en topmountainbiker Nicolas Vermeulen (Lochristi – lid nationale ploeg). Maar ook deze atleten mogen we niet uit het oog verliezen: de Denen Simon Jensen (7° op het WK Long Distance 2005 te Barcis / ITA) en Soeren Soeby (Deens kampioen duathlon –23), de Waal Sébastien Sottiaux (6° in Powerman Zofingen 2005) en de Nederlander Bas De Bruin.

 

Bij de vrouwen is nationaal kampioene Anne-Marie Dupont uit Blankenberge (winnares Kasterlee 2004 en 1° in Powerman Geel 2005) de uitgesproken favoriete. Haar belangrijkste challengers zijn Griet Schrijvers en de Duitse Tine Tretner.

NIEUW

 

De organisator van de Powerman Kasterlee pakt dit jaar weer uit met een aantal nieuwigheden. We zetten de belangrijkste innovaties op een rijtje:

 

-         De wedstrijd zal live te volgen zijn via de website van de organisatie en via www.3athlon.be. De ganse dag door zullen tussenstanden, foto’s en wedstrijdevoluties op de website geplaatst worden zodat men overal ter wereld het wedstrijdverloop kan volgen.

-         Grote Prijs “Domestic Makelaars”: de atleet met de snelste tijd op de eerste run (15km) krijgt een premie van 100 euro. Dit geldt ook voor de snelste mountainbiker (105km) en de snelste loper op de laatste 30km. Men moet wel de wedstrijd volledig beëindigen om voor de premies in aanmerking te komen.

-         Grote Prijs “AEE”: indien de winnaar of winnares het wedstrijdrecord verbreekt, krijgt hij en/of zij een extra premie van 125 euro.

-         Tijdens de MTB-doortochten zullen de fietsers door een reuze feesttent moeten. Een fanfare zal er voor de nodige ambiance zorgen. De tent staat aan school De Mast.

-         Voor het eerst zullen de MTB’ers over balkjes moeten zoals in het veldrijden. De balkjes liggen in de feesttent en zijn zo hoog dat de deelnemers zeker van de fiets moeten.

-         Het muzikale randprogramma is fors uitgebreid. Er zullen optredens zijn van de Fanfare van Vorselaar (09:00-12:00 in de feesttent), dweilorkest Just for Fun (15:00 in de sporthal), DJ Joris (16:00 in de sporthal), Djembee Fun (13:00 aan de wisselzone) en Light Eart Jazz (18:00 in de sporthal). De Cheerleaders van VC Westerlo zullen de temperatuur in de sporthal verder doen stijgen.

 

PRACTISCHE INFO

 

·        Start:                           08:00

·        Afstanden:                   15km lopen (1 ronde) – 105km MTB (4 rondes) – 30km 

Lopen (2 rondes)

·        Tijdstip finish:   ca. 15:30 (afhankelijk van de weersomstandigheden)

·        Lokatie:                       Sporthal Duineneind te Kasterlee

·        Uitslagen:                    permanente update op www.3athlon.be

·        Perszaal:                      In secretariaat sporthal Duineneind (telefoon, internet,

Printer, etc. ter beschikking)

·        Persaccreditatie:          Niet vereist

·        Inkom:             GRATIS

·        Inschrijvingen:  tot 11 december / daginschrijvingen NIET mogelijk

 MEER INFO

             Jan Daems

            0477-72.42.28

            daemsjan@skynet.be

            www.winterduathlonkasterlee.be