Ironman Hawaï 2005 (Stijn Demeulemeester)                                                           http://www.ironmannews.com/
Aloha iedereen,

Dit zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat jullie nog iets van mij vernemen voor de start van het “World Championship Ironman Hawaii”. Voor mij nog twee rusteloze (al zal het straks nog wel meevallen) nachten en dan kunnen de echte zware nachten pas beginnen! Ik kijk er al naar uit... naar de wedstrijd natuurlijk. Ik denk dat ik er klaar voor ben. Van mijn rechtervoet zal ik zo goed als zeker geen last ondervinden al is het nog niet 100% in orde. Ik voel enkel wat lichte irritaties in een of andere uiterste strekvorm, maar dat zijn zorgen voor na de ‘battle’. Ik heb dan toch tijd genoeg om te rusten op sportief vlak.

Ik weet dat sommigen van jullie een lange zaterdagnacht tegemoet gaan om de wedstrijd proberen te volgen. Naar het schijnt gaan ze iets meer aandacht besteden aan de age-groupers (niet-pro’s) maar dat moet ik eerst nog eens zien. Ik hoop dat de topgladiatoren jullie een mooi spectakel voorschotelen zodat jullie geen tandenstokers of zo tussen de oogleden moeten steken. Ik zal in ieder geval ook mijn steentje proberen bij te dragen... Ik mag in ieder geval met mijn startnummer 26 (omdat ik vorig jaar op deze plaats gefinishd ben) plaats nemen tussen de ‘groten’ van onze sport. Als ik eens bekijk hoeveel wereldtoppers een nummer na mij gekregen hebben, dan begin ik spontaan te duizelen. Soit, een rechtstreeks duel zal ik niet met hen kunnen uitvechten daar de pro’s een vijftiental minuten vroeger mogen starten. Gelukkig trekken ze deze tijd op het einde terug af. Toch zal ik proberen jullie nacht niet te lang laten duren door zo snel mogelijk de finish te overschrijden, hopelijk na het afleggen van de volledige afstand. Ook niet te snel natuurlijk want ik zou graag ieder jaar de mogelijkheid hebben mijn plaats te verbeteren Hahaha. Ik ga mijn uiterste best doen om zo vlug mogelijk te zwemmen, fietsen en lopen. Ik zeg wel gecontroleerd want we hebben een nieuw pakje (het grijs-zilver blijft wel dominant) gekregen en naar het schijnt zijn de naden niet bestand tegen hoge snelheden. Stel u voor dat die los komen... Voor het zwemmen zal dat in ieder geval geen problemen geven. Het is al niet mijn sterkste onderdeel en darenboven draag ik over mijn pakje nog een ‘fastskin’ van Speedo. De naam alleen al zegt voldoende. Voor het fietsen en lopen zal ik toch iets meer moeten oppassen... wat als dat die naden beginnen los te komen. Dan sta ik daar mooi in mijn blootje en zal ik onmiddellijk moeten opgeven want Nude is ‘Not Done’ in de Verenigde Staten. Waarom? Because it’s the law! But in Belgium we… hoe was het ook weeral? Trouwens, vorig jaar waren Joel Smets en Joeri Janssen hier aanwezig om een leuk feestje te bouwen, dit jaar moeten we het met Kim Geevaert stellen...

Allé, genoeg gezeverd. Voor diegene die de zaterdagnacht voor hun pc willen doorbrengen heb ik nog enkele tips. De pro’s starten om 6u45. De mindere goden (met mij erbij) om 7u plaatselijke tijd. Als je weet dat je in Hawaii de klok 12u moet terugdraaien... hoe laat is dat dan bij jullie? Je kan best alles volgen op www.ironmanlive.com  . Ze geven ook live verslagbeelden en tussentijden van de atleten: Find athlete... ofwel mijn naam invullen ofwel mijn nummer. Maar als je goed opgelet heb, zou je die al moeten weten (Je ziet, er zit een geboren schoolmeester in mij). Naar het schijnt kan je die live-beelden best bekijken op een windows Media Player, die best ook nog eens opnieuw geinstalleerd wordt om optimale beelden te ontvangen. Check eens op http://boss.streamos.com/wmedia/ironman/iml-bumper.wvx  , naar het schijnt kan je op deze link testen of je pc klaar is om de wedstrijd te volgen en bevat het een leuk opwarmertje. Wel zelf niet gecheckt. Hier kan je in ieder geval het snelst de uitslag terugvinden als je zondagochtend terug bent van de bakker. Voor de echte freaks zijn er nog een aantal andere interessante links om te volgen:
http://www.ironmannews.com/
www.cyclingnews.be/forum/
www.vtdl.be/forum/
www.hawaii-reizen.net
Deze laatste link is naar de site van Marc Saenen. Een Belg die hier al heel lang woont en alles hier uit z’n duim kent naar eigen zeggen. Hij is hier natuurlijk ter plaatse en zal proberen via een wireless (als dat mogelijk is tussen de lavavelden) updates van alle Belgen door te geven. Eerst zien, dan geloven... misschien het checken waard. En euh, naar het schijnt is er zondagnamiddag op Sporza een wedstrijdverslag van een half uur te bekijken.


Vriendelijke en Sportieve groeten vanuit Kona,

Stijn


_______________________________
Stijn Demeulemeester
Overwinningstraat 62 bus 2
3010 Kessel-Lo

gsm: 0476 538167

lid van Arinso-biktriathlonteam
www.arinso-biktriathlonteam.com