Uitslag SP en Powerman Duathlon Geel  19-06-2005

Na de machtige organisatie van het Wereldkampioenschap Duathlon Korte afstand was Geel dit jaar terug gastheer voor een Powerman duathlon, tevens Belgisch Kampioenschap Long Distance en Superprestige Duathlon 250 Points. Voorafgaandelijk waren er de City duathlon, de Just for Fun Duathlon en de Ladies Duathlon. Het was snikheet (33) onder een loden zon en bijna geen wind. Er kwamen voor de Powerman 100 deelnemers aan de start, slechts 72 bereikten de meet.

Het wedstrijdverloop van de Powerman was ongemeend spannend. Bij de eerste ronde van het eerste lopen waren de broers uit Torhout Benny en Joerie samen met Armand Vandersmissen nog heel even samen aan de kop. Joeri zou echter al snel terugvallen en pas als 6 de fietsstalling bereiken. Benny ging er tijdens de eerste fietsronde al snel vandoor maar had dan met pedaalpech af te rekenen en moest even gas lossen waardoor Armand aan de leiding kwam. De problemen konden echter verholpen worden en Benny kwam de fietsstalling met 1'40" binnen, een machtsvertoning was het dus niet geworden.

Tijdens het tweede lopen tastte Benny echter al vlug naar de zij en nog voor halverwege had Armand Benny al in zicht. Aan de meet stapte Benny die teken deed dat hij geen lucht kreeg, later bleek het meer maagproblemen te zijn, uit de wedstrijd waardoor Armand gewonnen spel had. Nico Huyberechts die uit 12 positie tijdens het fietsen als een ware bolide op en over de anderen was gegaan kwam als eerste Belg ( en dus Belgisch Kampioen Long distance) bijna 5' na Armand over de streep. 2' later volgde Johan Schoors. Wim Lievens maakte het Belgische Podium compleet met zijn 6 plaats.

Bij de dames lagen Ulrike Schwalbe en Monique Van Vlerken lange tijd samen aan kop. Ulrike zou Monique al snel achter zich laten en de wedstrijd winnen en tevens knap 20 algemeen eindigen. Bij de Belgische dames lag Mieke Depoortere lange tijd aan de leiding maar ze moest in het tweede lopen de duimen leggen voor Anne-Marie Dupont. Martine Vanhoolandt maakte het Belgisch podium compleet. Pechvogel was Christel Van Bets die tijdens het fietsen vol op een bromfiets knalde, hierbij knapte de voorvork van haar fiets volledig af en kneusde ze haar schouder.

059Geel_19Juni2005.jpg  069Geel_19Juni2005.jpg 081Geel_19Juni2005.jpg  083Geel_19Juni2005.jpg 114Geel_19Juni2005.jpg

De rest van de  foto's vindt U hier (wilt u er een in hoge resolutie geef dan een seintje)

Uitslag  BK en Powerman duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers Alfabetisch  Numeriek
  2. Uitslag Algemeen   In html
 
Uitslag City duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers Alfabetisch  Numeriek
  2. Uitslag Algemeen   In html
  3. Uitslag podiums
  4. Opgevers
Uitslag Ladies duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers Alfabetisch  Numeriek
  2. Uitslag Algemeen   In html

Meer info op http://www.powerman.be