Uitslag 35° Cyclocross Otegem  13-01-2003
Grote Prijs  Jozef Defoor
De weergoden waren de inrichters en de 6.000 opgekomen toeschouwers van deze prachtige Cyclocross op Wevers Misdag terug gunstig gezind; net als vorig jaar was de hard bevroren ondergrond bovenaan licht ontdooid en liet 't een snel wedstrijdverloop toe. Het parcours was dit jaar nogmaals veranderd door de bouwwoede in Otegem en de aankomst lag nu 100 meter dichter bergop. Er kwamen in totaal 33 renners aan de start waaronder terug het puikje van de Belgische competitie. Enkel Ben Berden kwam niet opdagen. De rondetijden lagen rond de 5’ zodat de afgevaardigden van de BWB de renners 12 ronden oplegden.

Na 1 ronde kregen we Bart Wellens aan de leiding met reeds een geruime voorsprong op een select kopgroepje met oa. Erwin Vervecken, Mario Declercq, Arne Daelmans en de rest van de favorieten. Bart  was vandaag echter een maat te sterk voor zijn tegenstanders en liep stelselmatig ronde na ronde verder weg van de rest. Na twee ronden ging Arne Daelmans in de achtervolging op Bart, op zijn beurt kort gevolgd door Erwin Vervecken. Kersvers Belgisch kampioen Sven Nys kwam nooit echt in de wedstrijd meespelen.
De renners maakten er een spannende wedstrijd van met een heel afwisselend wedstrijdverloop.

De laatste ronde bolde Bart wat uit hij hield nog een lichte voorpsong op Arne Daelmans die Erwin Vervecken nog achter zich wist te houden.
De vreugde bij de inrichters kon dus niet op, enige domper is het harinfarct dat inrichter Rene Vervaecke verleden week heeft gehad zodat hij nu met een radiootje aan zijn ziekenhuisbed gekluisterd naar het wedstrijdverslag moest luisteren. Wij wensen Rene veel en spoedig beterschap.