Uitslag Grote Prijs van Hasselt 7-9-2003
 
De puike duathlon organisatie van Hasselt, olv Ivo Palms, mocht voor zijn bedrijven- en ziekenhuizen duathlon rekenen op een grote opkomst; 45 teams ingeschreven. Voor de grote prijs kwamen er 106 atleten aan de start.
Voorafgaandelijk was er een Powerkid en om 11u30 startte de wedstrijd voor de bedrijven die gewonnen werd door Keramo 2 van de plaatselijke organisatie.
Joeri Vansteelant, kersvers wereldkampioen duathlon bij de klasse H-23, heeft daarna met overtuiging de Grote prijs van Hasselt gewonnen voor Armand Vandersmissen.
Blijkbaar heeft Joeri de voorbije week prima beter kunnen recupereren dan Armand want na het eerste lopen over 7.5 km bleek duidelijk dat Armand het looptempo van Joeri niet kon volgen, hij telde reeds 21 seconden achterstand op ‘m bij het verlaten van de fietsstalling. Bij het fietsen over 43 km ging Joeri er als een bolide vandoor en nam stelselmatig per ronde ongeveer 30 seconden meer afstand van Armand. In de achtergrond had er zich een groepje gevormd van 4 renners ; Cheyns Kristoffel, Smolders Johan, Bovyn Adriaan en Denolf Lieven. Bart Dierynck volgde op enige afstand alleen en daarna was het niets anders dan pelotonnetjes die erop los stayerden.
Niet echt leuk, maar wat wil je met maar twee scheidsrechters. Joeri liep nog even de beste tweede looptijd en won aldus afgetekend.
Bij de dames was de spanning er ook meteen af. Miek Vyncke kwam met een voorsprong van 1’06” voor Maud Golsteyn in de fietsstalling aan, na ’t fietsen bedroeg de voorsprong al 3’30” en bij ’t tweede lopen na ze nog wat meer afstand. Veerle Boveyn werd verdienstelijk derde.
Inrichter Ivo Palms zei na afloop ook volgend jaar te willen startten met een duathlon-speciale-formule: een samenstelling van twee over het jaar gespreide aparte  runs en één bike wedstrijd. Zien wat dit wordt.
Geen foto's deze maal, had mijn CF kaart thuis vergeten uit de server te halen. Stom, sorry.
 
Uitslag Luminus Bedrijven en ziekenhuizen duathlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
 1. Deelnemers Numeriek
 2. Uitslag Algemeen
 3. Uitslag Bedrijven alleen
 4. Uitslag ziekenhuizen alleen
 5. Zie ook op http://www.triathlon.be/uitslagen/2003/view_uitslag_vtdl.asp?wed_id=87 
Uitslag Grote prijs van Hasselt in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
 1. Deelnemers Alfabetisch   Numeriek
 2. Uitslag Algemeen
 3. Uitslag podiumplaatsen
 4. Uitslag club's
 5. Uitslag Enkel Lokale Deelnemers
 6. Uitslag clubkampioenschap KTT
 7. Zie ook op http://www.triathlon.be/uitslagen/2003/view_uitslag_vtdl.asp?wed_id=88