Uitslag Supercoupe Lotto Duathlon van Antoing 27-04-2002
    Winderig weer maar tamelijk goed weer, de obligate  regenbuien voor - en tijdens deze zoveelste puike wedstrijd van het Team van Francis Topart, waren er net als de dag ervoor weer bij maar nu zagen we toch wat zon. Het was dit jaar de eerste maal dat de Championchip gebruikt werd in de superprestige duathlon, de inschrijvingen verliepen dank zij het inschrijvingsteam van TRIGT en Stefaan Depaepe en Hans Van Hauteghem heel vlot.
    Er kwamen 180 atleten aan de start met als favorieten Armand Vandersmissen, Nico Huyberechts, en Joerie Vansteelant.
Het wedstrijdverloop was tamelijk gevarieerd, Roel Pauwels zette er bij het eerste lopen flink de beuk in en liep 3/4 minuut uit op de achtervolgers. Tijdens het fietsen zette de flying Dutchman Armand Vandersmissen orde op zaken en reed hij iedereen op een hoopje, enkel Nico Huyberechts die een mindere eerste loopbeurt maakte fietste nog 1'30" beter (al verloor Armand wel veel tijd bij het afdoen van zijn helm met zijn door de koude verkleumde vingers). Nico reed vanuit de achterhoede (18į plaats) zo naar de derde plaats. Joeri hield de ganse wedstrijd puik stand achter de ontembare Vandersmissen en eindigde verdiend tweede.
Roel Pauwels verachterde pas op het laatst bij het fietsen maar kwam bij het tweede lopen terug sterk opzetten maar kon Nico niet meer bedreigen.
IM005125.JPG Winnaar Armand Vandersmissen  IM005157.JPG
Bij de dames liep en fietste Challis Rachel (Engeland) lange tijd aan de leiding maar werd op het laatst voorbijgelopen door, terug een Nederlandse Goldsteyn Maud; Inge Vancauwenberghe werd knap derde amper 35" later.
IM005151.JPG Winnares Challis Rachel (Engeland) IM005156.JPG

Leuke anekdote dat onze Iron Belg Benny Vansteelant ging winnen in Nederland in de Powerman van Venray en dat de Nederlander Armand Vandersmissen kwam winnen in BelgiŽ. Minder goed nieuws was de sleutelbeenbreuk van Jurgen Dereere. Leuk ook de opmerking dat in WalloniŽ de strafbox toepasselijk de " le prison" (= de gevangenis) noemt.

IM005118.JPG

De rest van de foto's vindt u hier (Wenst U een foto in hoge resolutie geef 's een seintje)
 
Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers  Numeriek
  2. Uitslag Algemeen             Er zit nog een kleine fout in de categorieŽn -23 (bleek dat de 23 jarigen zerlf ook nog meetelden in deze categorie maar ze waren wel niet meegerekend in de uitslag per categorie; beetje ongelukkige benaming dus van deze nieuwe categorie). Zie later daarvoor op de site van de Belgische Triathlon Federatie (klik op het logo bovenaan) samen met de clubuitslagen en zo.
  3. Uitslag Clubs  Wordt deze week nog verwacht (van vele club's zijn de ploegen nog niet gekend)
  4. Algemene rangschikking atleten in het de Lotto Duathlon Cup  na 1įmanche            Per categorie
  5.