Uitslag 34° Cyclocross Otegem  07-01-2002
Grote Prijs  Jozef Defoor
De weergoden waren de inrichters en de 5.000 opgekomen toeschouwers van deze prachtige Cyclocross op Wevers Misdag terug gunstig gezind; de hard bevroren ondergrond was bovenaan licht ontdooid en liet een snel wedstrijdverloop toe. Het parcours was dit jaar nogmaals veranderd door de bouwwoede in Otegem. Verder was het een licht mistige dag maar zuurstof was er genoeg in de lucht. Er kwamen in totaal 28 renners aan de start waaronder het puikje van de Belgische competitie. Ook een Amerikaan Abramson Mark was van de partij. De rondetijden lagen onder de 5’ zodat de afgevaardigden van de BWB de renners 12 ronden oplegden.

Na 1 ronde kregen we een select kopgroepje met Erwin Vervecken, Mario Declercq, Bart Wellens en Ben Berden. Materiaalpech (kapot versnellingsapparaat) zette Ben Berden en kort daarop Mario Declercq te voet net voor de materiaalpost zodat ze een achterstand opliepen op het leidersduo. Erwin was vandaag echter een maat te sterk voor Bart en deze liet zich in de 5° ronde inlopen door het achtervolgende groepje. Bjorn Rondelez had al vroeger de strijd moeten staken en geraakte niet eens tot aan de eerste materiaalpost.
De renners maakten er een spannende wedstrijd van met een heel afwisselend wedstrijdverloop.

Op 3 ronden voor het einde kwam er een hergroepering van Ben Berden, Erwin Vervecken en Mario Declercq. Arne Daelmans volgde op 10 meter. Bart Wellens was al een heel stuk achteruitgeslagen. Filip Meirhaeghe reed ook heel goed mee.
            Iedereen dacht dat het een spurt met drie ging worden maar Erwin Vervecken plaatste in de voorlaatste ronde nogmaals een jump en sloeg een gat van 20”. De laatste ronde bolde hij wat uit en had op de meet nog 3” voorsprong op het spurtende duo Declercq-Berden. Mario haalde het nipt. Arne Daelmans werd 4° op 10”.