Uitslag Duathlon van LOKEREN-HEIENDE 12-05-2002
Het team van Paul Vermeiren stond zoals altijd in voor een puike wedstrijd over 7 km lopen, 37 km fietsen en 3.3 km lopen. Er kwamen 110 atleten aan de start waaronder ook enkele plaatselijke dames. Veel plezier en fun dat enkel door stayeren ontsierd werd. De plaatselijke organisatoren hebben dat echter prima opgevangen met hun commissarissen op de motors en de kleine extra looplus van 300m. hadden ze een strafbox geplaatst zoals we die gewoon zijn dan was die heel zeker overbevolkt geweest
Het wedstrijdverloop; Bart Verkaemer zette er van direct bij het begin grote vaart in samen met Patrick Soetaert en Dirk Verleyen die door een betere wissel als eerste uit de fietsstalling kwam. Koen Maris volgde als vierde op een tiental seconden. Tijdens het fietsen kwam deze echter als een bolide naar voor gestoven en reed stelselmatig weg van Dirk Verleyen die het gezelschap kreeg van Ronny De Vuyst. Na hen werd er een groepje gevormd van een tiental renners die echter pas op het laatste gedeelte van het fietsparcours dichterbij kwamen. Blijkbaar zaten er in deze achtervolgende groep veel goed uitgeruste atleten wan ze stormde in geen tijd over de uitgebluste Dirk Verleyen. Koen Maris had de fietsstalling echter reeds 3 minuten voor hen verlaten, zij het niet na enige moeite om zijn nieuwe fiets weg te hangen aan de nadar. Hij won afgetekend voor Bart Verkaemer die in de eindspurt nog voorbij Ronny De Vuyst liep.
Bij de dames won Kathleen Meire onbedreigd voor Inge Vancauwenberghe en Sigrid Vanderbeken.
Opmerkelijk was de prestatie van eerste veteraan Willy Demeulemeester hij zette een 4 fietstijd neer maar het peloton dat in zijn wiel meerijdt, tssssss 't is niet mooi meer hoor.

Foto's vindt U hier

Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers Alfabetisch Numeriek
  2. Uitslag Algemeen
  3. Uitslag club's
  4. Uitslag Lokale deelnemers
  5. Uitslag Podiums
  6. Opgevers of niet gestart. Nr 59 en 78 kregen een rode kaart wegens niet afleggen van de extra loopronde na het verkrijgen van de gele kaart.
  7. special voor de heer boeye