Uitslag Winterduathlon Kasterlee 29-12-2002
 
    Het was een zachte, regenachtige winterdag zonder wind. Er waren 84 atleten ingeschreven voor deze door Jan Daems ingerichte ultrawinterduathlon (de zwaarste ter wereld zeiden sommigen) over 15.2 km – 105 km MTB – 30.4 km door de prachtige bossen van Kasterlee en Herentals. De start werd om 8 uur gegeven door ex-wereldkampioen cyclocross Erwin Vervecken voor 1 ronde lopen.
Na 55’55’ seconden verliet Filip Vandamme als eerste de fietsstalling, hij had wel 4 minuten de tijd genomen om zich warm aan te kleden voor de fietsproef en dat zou lonen achteraf gezien. De Nederlandse atleet Sandor Mol volgde zijn spoor op 30 “ na een snelle wissel gevolgd door Pieter en  Lo´c Helin. Koen Maris volgde een minuut verderop. Na het eerste checkpoint bleek Koen echter ver voorop te liggen tot zijn eigen verbazing want hij zei niemand gepasseerd te zijn, bleek achteraf dat hij bij het laveren dor een groep chirokinderen een pijltje niet had gezien en dus ongewild een lus had afgesneden van ’t parcours. De lus achteraf herdoen mocht niet baten en Koen werd gedeclasseerd. Koen werd ook eventjes opgehouden door de commissarissen om dan samen met Sandor Mol de eerste ronde te vervolledigen. Sandor ging er echter gezwind vandoor, Koen had blijkbaar moeilijkheden om zich te oriŰnteren in het donker bos want hij reed nogmaals verkeerd. Filip Vandamme volgde de tweede fietsronde reeds op 10’ achterstand van Sandor, het was duidelijk dat Sandor de behendigste was op het bij wijlen zeer technische parcours. Ik zag Filip na het beklimmen van een nijdige helling even verderop tegen een boom kwakken. Iedereen ging wel eens tegen de modderige grond maar ernstige ongelukken gebeurden er gelukkig niet. Ondertussen was het fel beginnen regenen en werd het parcours volledig herschapen in een modderpoel en werd het kouder. Sandor bleef echter gezwind doorgaan en kwam uiteindelijk na 4u34’35” de fietsstalling binnenrijden. Het was direct duidelijk dat Sandor tot op het bot was verkleumd. Na enig overleg met vrouwlief besliste hij direct om de wedstrijd te staken, hij vond het niet verantwoord om in deze onderkoelde toestand de wedstrijd nog verder te zetten. Filip Vandamme kwam 18 minuten later de fietsstalling binnengereden, begroet door Sandor die kort daarvoor, fris en netjes gekleed, terugwas van de douche. Toen hij zag dat zijn voorsprong eigenlijk zo groot was geweest was hij wel enigszins ontgoocheld voor zijn vroegtijdige opgave. Filip liet het echter niet aan zijn hart komen en zette gezwind, nu in leiderspositie de wedstrijd verder.
    Tijdens de tweede loopronde zagen we ook de opmerkelijke remonte van veteraan Filip Vermont van uit de 19░ looppositie fietste hij naar de 13░ en kwam tenslotte met voorsprong als derde over de meet na nog een opmerkelijke atleet Bart Vandewatere. Deze kwam uit 33░ positie naar voren om op het eind nog Filip Vandamme te bedreigen die met gedwongen sanitaire stops zijn voorsprong vlug zag zakken tijdens het tweede loopgedeelte
 
    Filip Vandamme won achteraf nog het gratis ticket voor de Powerman Duathlon van Geel, Luc Van Eynde kreeg het gratis ticket voor Venray en Erwin De Meyst won het gratis ticket voor Zofingen.
De enige vrouwelijke deelneemster, Irma Verheyen (trouwens +50) deed niet onder voor haar mannelijke collega’s, na 7u25’ fietsen kwam ze fris aan in de fietsstalling en zette gezwind door. Binnen de drie uur ben ik terug hoor zei ze en weg was ze. Ze heeft het net niet gehaald maar haar ontvangst in de zaal was er een zoals alleen grote atleten er een krijgen. Proficiat aan alle finishers.
 
IM003730.JPG IM003831.JPG IM003832.JPG IM003884.JPG IM003893.JPG
De 200  foto's vindt U hier (mocht U een foto in grote resolutie willen geef 's een seintje
 
Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers Alfabetisch   Numeriek
  2. Uitslag Algemeen
  3. Uitslag podiumplaatsen
  4. Uitslag Enkel Lokale Deelnemers
  5. Alle atleten (ook opgevers dus) en hun tijden in Excel