Uitslag SP Duathlon van Halle 23-06-2002

De organisatie van het duathlon comité Halle olv André Govers en David Rossie was weer aan een hoog dag toe; veel volk, goed weer en een uitgelezen groep deelnemers. De Radio Donna Toer was neergestreken even verder en Felice en kornuiten staken er al snel de vlam in met optredens van Sergio, Milk Inc en nog een zevental andere artiesten. Ik denk dat het aantal mensen ver over de duizend is gegaan.Er was een heuse kermis naderhand.

Het wedstrijdverloop. Bij het eerste lopen over 11 km kregen we een duo Filip Vandamme (die nog de marathon in 2u18' liep) en de 40 jarige Australiër Thimothy Bentley, ze kwamen de fietsstalling ingestormd met 1'10" voorsprong op Joeri Vansteelant die op 40" gevolgd werd door Benny Coopmans en Nico Huyberechts. Ondertussen waren Nico Huyberechts en Joeri Vansteelant al uit de wedstrijd verdwenen. Nico bereidt zich voor op de Triathlon (jawel, dat deed hij reeds over 8 jaar) van Brasschaat en Joeri is door examens niet aan trainen toe geweest. Voor beiden was het dus een te verwachten offday. Koen Maris fietste in de voorlaatste ronde alles dicht en ging resoluut over het tweetal. Dit was nodig want de beste lopers zijn Filip Vandamme en Thimothy Bentley Vraag was hoeveel energie ze nog in hun benen hadden na het fietsen, iets dat ze toch niet gewoon zijn. Filip Parein en Kris Steyaert volgden op korte afstand met de andere toppers, maar verder dan een top tien plaats zouden zij nooit meer geraken.

 Koen reed wel 1'10" seconden sneller dan zijn kompanen maar dat volstond niet om Thimothy achter zich te houden. Hij ging onweerstaanbaar over Koen en werd verdienstelijk overwinnaar. Thimothy is hier reeds anderhalve maand in België voor het zomerseizoen ('s winters zit hij in Australië) of is het voor zijn vriendin :-) ? Het was deze triathleet zijn eerste duathlon in twee en een half jaar. Hopelijk zien we hem dit seizoen nog eens terug. Filip Vandamme werd verdiend derde.

Bij de dames liep mooie Chantal Verhaeghe een tijdje aan de leiding maar werd spoedig voorbijgelopen door Laetitia Mayon die verder tot het einde aan de leiding bleef. Tweede werd Kathleen Meire die nog op de hielen werd gezeten door een snel in het tweede lopen terugkerende Martine Vanhoolandt.

Halle stak vroeger zijn ambities voor het inrichten van een BK Duathlon A niet onder stoelen of banken en deze mensen zijn dat zeker waardig; deze organisatie was gewoon af. Proficiat aan het duathlon team Halle 

Verder informatie op http://www.duatlonhalle.be  Info: David.rossie@skynet.be

Halle812.jpg Halle832.jpg Halle838.jpg Halle841.jpg
De resterende 104 foto's  vindt u hier (we sparen Tiscalinet dus niet hé) 
 
Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers Alfabetisch Numeriek
  2. Uitslag Algemeen
  3. Uitslag Podiumplaatsen
  4. Uitslag Lokale Deelnemers 
  5. Uitslag Club's