Uitslag 3° Energy duathlon Doel  13-04-2002

Een puike organisatie van het Waaslands Triathlon Team olv van Philippe Deborger en zijn vrouw. Het was koud en winderig maar het bleef mooi weer en de publieke opkomst was talrijk. 

Er kwamen tegen de 250 atleten voor 5 duathlonwedstrijden aan de start. Wij hadden de indruk dat de topatleten in Venray en Geluwe zaten.

De ploegen begonnen aan hun nationaal kampioenschap in drie heats van telkens vier ploegen vanaf 10 uur. Het Coast Triathlon Team viel net naast podium het Coast Team van De Haan precies zeven seconden te kort voor een plaatsje op het podium; "Onze tactiek bestond erin om gedurende het eerste loopgedeelte met de zeven gestarte atleten samen te blijven", aldus secretaris John Vandevoord, die wegens de onbeschikbaarheid van Dimitri Vanmassenhove  (Venray) als zevende man in de ploeg stond. „Net zoals in een tijdrit voor profs heeft het geen  zin om hardwerkende teamgenoten vrij vroeg over boord te gooien. Daarom lieten we slechts de elfde looptijd optekenen. Eens op de fiets konden onze hardrijders volop doorzetten. Met Jeroen Swinnen en Marc Polet aan het commando konden we de derde fietstijd afdrukken. Eens de loopfinale aangevat, liet ik de snellere lopers gaan, zodat we met het resterende vijftal opnieuw de derde tijd konden realiseren. Zo kwamen we uiteindelijk slechts luttele seconden te kort om het Kempense team van de derde plaats te houden. Naast Vandevoorde, Swinnen en Polet maakten ook David De Backer, Wilfried Nijs, Rutger De Cloedt en Stefan De Brabandere deel uit van het team. De wed strijd werd gewonnen door het organiserende Waasland Triathlon Team voor het team uit Doornik. Leden van de teams waren: 1 ° WTT Tom Vandendriessche, Loïc Hélin, Pieter Hélin, Dirk Verleyen, Debaenst Jeroen. 2 ° Triathlon de Grand Tournai 1 Thierry Plovy, Sebastien Sottiaux, Jeremy Boulogne, Armand Lefebvre, Claude Vanstrijdonck, Mikaêl Rosu, Benoît Myaux. No Limit, het tweede West-Vlaamse team in de wedstrijd, eindigde op de zevende plaats.

Daarna kwam 's middags de powerkid jeugd voor hun duathlon over 0.5-10-0.5, daarna was het de beurt aan de oudere jeugd en daarna de Junioren. Om 14uur30 vertrok dan de sprint duathlon samen met de dubbele duathlon. Winnaar werd Benny Coopmans die na het eerste fietsgedeelte reeds naar de kop schoof en stelselmatig zijn voorsprong uitbouwde. 

Geen foto's.
 
Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.
  1. Deelnemers Alfabetisch Numeriek
  2. Uitslag Ploegenduathlon 3-20-3 voor ploegen van minimaal 5 atleten (geen vrouwen aan de start gezien)
  3. Uitslag Powerkids Onder begeleiding en tweede lopen was vrij.
  4. Uitslag Jeugd 
  5. Uitslag Junioren en Jeugd A en B
  6. Uitslag Sprint duathlon
  7. Uitslag Dubbele duathlon